Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  23/08/2011
Data da última atualização:  21/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASSU, R. T.; DUGAN, M. E. R.; JUÁREZ, M.; BASARAB, J. A.; BARON, V. S.; AALHUS, J. L.
Afiliação:  RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; M. E. R. DUGAN, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; M. JUÁREZ, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. A. BASARAB, Alberta Agriculture and Rural Development, Lacombe Research Centre; V. S. BARON, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre; J. L. AALHUS, Agriculture and Agri-Food Canada, Lacombe Research Centre.
Título:  Effect of a-tocopherol tissue levels on beef quality.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 5, n. 12, p. 2010-2018, December 2011.
DOI:  10.1017/S1751731111001182
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  To evaluate meat quality of beef with different a-tocopherol tissue levels, 55 feedlot steers were fed a barley-based finisher diet with four vitamin E supplementation levels (0, 350, 700 and 1400 IU DL-a-tocopheryl acetate/animal per day) for 120 days. Although the increase in oxidation levels overtime was much smaller (P , 0.001) in the high-medium and high groups, a-tocopherol tissue levels did not affect (P . 0.05) pH, proximate analysis, drip and cooking losses, and shear force of steaks. No effect of a-tocopherol tissue levels was found in retail evaluation of steaks after a short ageing time of 6 days, but with 21 days of ageing, a delay in formation of metmyoglobin (P 5 0.008) was observed in steaks with higher tissue levels of a-tocopherol. Similar results were found for ground beef (25% fat) prepared from 6-day aged meat. Thus, higher a-tocopherol tissue levels protect ground beef and long-aged steaks from discolouration and lipid oxidation.
Palavras-Chave:  Ageing; Tenderness.
Thesaurus Nal:  beef; vitamin E.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/40361/1/PROCI-00089.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE20541 - 1UPCAP - DDPROCI-2011.00089NAS2011.00089
CPPSE21068 - 1UPCAP - DDPROCI-2012.00028NAS2012.00028
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agrobiologia.
Data corrente:  23/10/2012
Data da última atualização:  23/10/2012
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BATISTA, J. N.; ALMEIDA, R. F.; MORAIS, R. F. de; JANTALIA, C. P.; ALVES, B. J. R.; URQUIAGA, S.
Afiliação:  UFRRJ; BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; UFRRJ; CLAUDIA POZZI JANTALIA, CNPAB; BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA; BOLSISTA DA EMBRAPA AGROBIOLOGIA.
Título:  Avaliação das perdas de nitrogênio pela aplicação de ureia convencional e granulada com tecnologia agregadas.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: SEMANA CIENTÍFICA JOHANNA DÖBEREINER, 12., 2012. Economia verde, sustentabilidade e erradicação da pobreza: caderno de resumos. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2012.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Óxidos nitroso; Volatização de amônia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.ojs.cnpab.embrapa.br/index.php/scjd/article/view/1283/258
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agrobiologia (CNPAB)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAB38333 - 1UMTPC - DD2012.000642012.00064
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional